Eilen tein ensimmäisen erän saippuaa. Teko oli helppoa (tottakai kun massa oli valmis) mutta saippuan sulattaminen vesihauteessa tuskaisen hidasta. Mikrossa homma olisi varmasti sujunut nopeammin mutta me olemme siitä outoja ettei meillä ole mikroa! Pistin siis saippuamassaa pieniksi paloiksi ja sulatin vesihauteessa. Sekaan laitoin valkoista väriä, espressojauhetta sekä suklaatuoksua. Tässä vaiheessa pitää iha oikeasti olla nopea! Minuuttikin tuohon sekoitteluun on liian pitkä aika ja massa alkaa jäähtymään. Sitten vain sörsseli puolikkaaseen maitopurkkiin ja jäähtymään vuorokaudeksi (12h riittää oikeasti). Lopputuloksena kahvisuklaasaippuaa.
9 kommenttia:
Kauniita!
Riikka: Kiitos :)
Minkälainen kahvin ja suklaan tuoksu noihin jäi nyt näin valmiina kappailena :)?
Viivi-
Enemmän sellainen suklainen tuoksu -ei kovinkaan paljoa kahvin tuoksua. Kahvi antoi ennemminkin väriä ja toimii kuorivana elementtinä tuossa.
ihanan näköisiä!
Herkullisia saippuoita ja kauniita paketteja! Itsekkin voisi taas kokeilla, kun sitä saippuamassaa on edelleen niiden meidän häiden jäljiltä. Liekkö enää kelvollistakaan... :)
minea: Kiitos
KT: No kokeilemallahan se selviää :)
Todella kauniita! Mistä olet löytänyt suklaatuoksua?
Anonyymi: Tilasin samasta paikasta kun massan ja värinkin eli tuolta lahtisen vahavalimolta.
Lähetä kommentti