torstai 28. toukokuuta 2009

Välipalaa

Jos mielii puhdasta ruokaa on se näköjään helpompi tehdä itse. Kauppojen luomuleipävalikoimat (juuh..tätä luomuhössötystä joudutte varmaan kuuntelemaan tässä blogissa) ovat ainakin meilläpäin aika onnettomat ja siitä innostuneena leikin jauhopeukalo. Kaikki tykötarpeet eivät kylläkään olleet luomua mutta edes iso osa!

Helpot sämpylät

½ litraa vettä  
 
1 pussi kuivahiivaa  
 
2 rk lsokeria  

1½ tl suolaa

 
 2 dl kaurahiutaleita

n.10 dl sämpyläjauhoja

n. 1 dl öljyä  

Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää suola ja sokeri sekä kaurahiutaleet ja anna seistä vähän aikaa. Lämmitä vesi uudestaan ,noin 42 asteiseksi ja sekoita sämpyläjauhot ja öljy vuorotellen. Alusta taikinasta pehmeä.

Peitä liinalla ja anna nousta n 30 min. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja nostata taas liinanalla n. 20 min.

Paista 200 asteessa noin 10-15 min. 



Ja sitten sämpylän väliin sipulia. Tämä on kesäisin ehdoton leivänpäällinen! Ihanaa kun näitä "kesäruokia" alkaa taas saada. Toinen suosikkini on varhaiskaali jota myös löytyy tänään lautaseltani.

2 kommenttia:

Keke kirjoitti...

Hiukan erinäköisiä sämpylöitä ku mun tekemät=) Mulla se on kivikovia jotka on lässähtäny paahtiksen näköseks=) Voin vaan kuvitella kuinka herkullisilta nuo tuoksuu!

Anttis kirjoitti...

Keke: Noin käy minullekkin aina välillä :D