keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Tonnikalahyrrät

Tässä jälleen yksi yksinkertainen leipomus joita tullaan näkemään lauantain juhlissa. 

500g voitaikinaa

purkki chilitonnikalaa

pieni rasia tuorejuustoa

kananmunaa voiteluun

Sekoita tonnikala ja tuorejuusto keskenän. Sulata sillä aikaa voitaikinalevyt pellillä. Levitä jokaiselle levylle n. 1-2 ruokalusikallista tahnaa- jätä n 1 cm toisesta kapeasta päästä käsittelemättä. Kääri taikinalevyt pituussuunnassa tiukaksi rullaksi, kostuta täytteetön reuna kevyesti vedellä jotta se tarttuisi kiinni ja purista vielä rullaa, jotta siitä tulisi tiivis ja tasainen. Leikka n. 1,5cm levyisiä siivuja ja aseta ne pelille. Litistä vielä hiukan painamalla, voitele munalla ja paista n 225-250 asteessa 15-20 min.

2 kommenttia:

Keke kirjoitti...

Noita mun täytyy tehdä. Tonnikala on ainut fisu mitä tykkään jäystää ja koitan saada siitä mahdollisimman erilaisia juttuja. Kiitti tuosta=)

Anttis kirjoitti...

Keke: Nuo on myös siitä kivoja, että niihin voi tunkea väliin melkein mitä vaan. Ajattelin tehdä myös fetaversioita :)