Bataattilaatikko
n.1 kg bataatteja
1 sipuli
2 isoa perunaa
1 kasvisliemikuutio
3 keltuaista
2 rkl korppujauhoja
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
inkivääriä
Kuori ja kuutioi bataatit, sipuli ja perunat. Keitä kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. (säästä n. desi keitinvettä) Soseuta kasvikset ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään kerma ja keltuaiset ja sekoita joukkoon korppujauhot. Anna seistä viitisen minuuttia. Sulata voi ja sekoita siihen siirappi sekä mausteet. Sekoita sose, kerma/kananmuna seos sekä voi/siirappiseos yhteen ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
4 kpl kananmunia
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
Sulata rasva kattilassa (tai vesihauteessa) ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.
Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min.
Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän raa'aksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti